Welkom bij Untis.

Ruim 25 jaar zijn wij toonaangevend op het gebied van roostersoftware voor het onderwijs. Naast de bekende Untis software ontwikkelen we ook zelf producten, die speciaal zijn afgestemd op de Nederlandse onderwijssituatie en op het genereren van management-informatie. Uitgebreide informatie over de producten vindt u onder de menuoptie 'Productinfo' en over de geschiedenis van Untis onder 'Over ons'.


Wij stellen ons voor ...

Zoals beloofd in de vorige nieuwsbrief stellen Juliet van Diemen en Rens Hemmes als nieuwe leiding van Untis zich aan u voor…

Vanaf half september 2013 ben ik, Juliet van Diemen, algemeen directeur van Untis. Rens Hemmes is vanaf november 2013 benoemd tot technisch directeur. Rens en ik vormen samen de nieuwe directie van Untis.

We zijn een bijzonder effectief team: ik zorg ervoor dat de organisatie van ons bedrijf soepel draait, maar dat kan ik alleen goed doen met input op het gebied van producten en techniek. Daarom brengt Rens zijn deskundigheid en ervaringen in vanuit de praktijk. Zo kunnen wij inspelen op de behoefte van de klanten. We ontwikkelen samen het beleid en de implementatie daarvan in de producten en de opleidingen van Untis. Ik houd de organisatie op koers en vooral Rens draagt onze visie naar buiten. In een notendop: Ik ben de “persoon achter de schermen” en Rens is "het vrolijke gezicht van Untis". Op deze manier vullen we elkaar aan. We hebben dezelfde doelstelling: met Untis een zonnige toekomst tegemoet!

Een nieuwe leiding betekent natuurlijk veranderingen. Een aantal plannen is al werkelijkheid geworden. Na een flink verhuizingsproject is onze kantoorruimte anders ingericht.  Volg een cursus en kom maar eens kijken naar ons nieuwe cursuslokaal. Als u met de trein komt, kunt u meteen het nieuwe station van Rotterdam bewonderen!

Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen voor de demodagen. Zodra de data bekend zijn hoort u hier meer over. Er zijn nog veel meer veranderingen in het vooruitzicht, waarover u spoedig meer zult horen.  


Vacature Untis-Helpdeskmedewerker

Untis NL B.V. zoekt per direct een helpdeskmedewerker die ons team kan komen versterken. Wij zoeken een pro-actief iemand, die resultaatgericht te werk gaat. Je stelt de klant altijd centraal. Je denkt in mogelijkheden en gaat creatief om met moeilijkheden of problemen. Je bent heel nauwkeurig en neemt verantwoordelijkheid voor de oplossing van een vraagstuk.

Soms is de werkdruk hoog, dus je moet tegen een beetje stress of drukte kunnen, zonder dat dit invloed op je werk heeft. Je komt te werken in een hecht team met passie voor nieuwe technologie. Wij zoeken iemand met een flexibele instelling, iemand die “out of the box” kan denken. Ervaring met Untis producten en/of praktijkervaring als roostermaker is een pré.

Je kunt je belangstelling voor de functie kenbaar maken door jouw curriculum vitae te mailen naar Rens Hemmes (rens@untis.com).


Untis Online

Een aantal scholen heeft als pilot gedraaid en werkt nu naar volle tevredenheid met onze nieuwe Cloud services: “Untis Online”.

De roosterapplicatie Untis en eventueel ook Unio, PKP en dergelijke zijn beschikbaar via uw internetbrowser: waar u ook bent en wanneer u maar wilt. Of u nu met Windows, MacIntosh (Apple), Linux of Android werkt, het maakt niet meer uit, met de Untis hosting services is dit allemaal mogelijk!

De installatie en het technische beheer vallen onder de verantwoordelijkheid van Untis en worden gehost bij ons in het datacentrum. Het maken van de roosters is natuurlijk aan u. Untis Online is vanaf nu voor iedere school  beschikbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs.

Heeft u interesse of vragen? Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.


Unio 2.0

In Unio 2.0. is een aantal belangrijke vernieuwingen doorgevoerd om Unio nog beter te laten aansluiten op uw wensen. Een aantal vernieuwingen op een rijtje:

  • Keuze uit 'traditioneel' en 'diagonaal' clusteren
  • Uitgebreide import en export mogelijkheden
  • Monitoren van klasverhoudingen
  • Vernieuwde restclustermaker
  • Snel achteraf invoeren
  • Vernieuwde interface